Want your
own Fotopage?








 
E-Butik Perkahwinan | Kek Hantaran | Kek Kahwin | Door Gift | & lain2

By: Ina Uzir Puchong

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  10  11  12  13  14  15  16  [17]  18  19  20  21  22  23  24  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 15-Jun-2010 18:50 Email | Share | | Bookmark
Berapa orang boleh makan?

Berapa orang boleh makan kek kahwin yang anda tempah? Di bawah saya nyatakan anggaran potongan yang boleh dibuat untuk kek kahwin anda. Berapa jumlah potongan kek, bergantung kepada saiz potongan kek anda.

Anggaran bilangan potongan bagi kek bentuk bulat:

2 tier -

10", 7" - 40-45 potongan
11", 7" - 50-55 potongan
11", 9" - 55-60 potongan
13", 10" - 65-70 potongan

3 tier

11", 8", 6" - 60-65 potongan
11", 9", 7" - 75-80 potongan
13", 10", 7" - 95-100 potongan


Thursday, 10-Jun-2010 17:33 Email | Share | | Bookmark
Marathon Updates

 
 
 
View all 22 photos...
Kali ini saya update sekali harung projek2 yang lepas...

Kek kahwin heart shape kaler pink :





Kek Kahwin bertema hijau epal.. setiap tier keknya berbeza flavanya..





gambar bawah ni dr album pengantin... tqvm



Tema gold.. memang bukan mudah untuk dihasilkan.. Warna terdekat adalah.. cokelat kekuningan.. Begitu juga kalau ada yang request tema silver... warna yang terhasil adalah warna kelabu.. Untuk menaikkan seri.. kenalah menggunakan edible glitter..





Order pulut & kek hantran dr neighbour utk anak buahnya.. bertemakan warna pink.. Design ikut suka.. Jadi sy gunakan utk prektis buat bunga ros buttercream...







Jangan boring ya.. lagi repeated design.. 1st time buat design kek purple tu tahun 2008.. tapi ms 1st buat keknya tema pink.. pengantinnya pon dah menimang cahaya mata.. tahniah!...

Kek yang bunga ros kalerful tu pula bermula dr hujung tahun 2009.. Request dr kastemer.. Mula2 tu was2 juga.. sbb x pernah lagi "menrojakkan" kaler bunga.. paling2 pon sy combinekan warna tema dengan warna putih.. Dan kek ini pon merupakan antara design yang kerap diulang tayang...



Kapkek tower ros merah ni ekcelinya 3 tingkat.. tapi lupa nak ambik gambar tier 1 lagi hehe..



Design kapkek yang memenuhi tier paling bawah ni seswai juga kalau hendak dijadikan hantaran...



Kek hantaran & kapkek tower serba biru (design dr katalog)... Kedua2nya adalah kek chocolate moist...ditempah oleh kastemer yang sama







Kapkek bunga pink/purple ni merupakan antara design yang paling "HIT" sejak diperkenalkan... layan je la ya.. design yang sama tapi tak serupa.. salah satunya set kapkek dengan base buttercream.. dan yang satu lagi.. dengan base fondan (dapat bezakan tak?)



Satu lagi design dalam "katalog" cuma kali ini bunganya ros merah..



Doorgift kapkek kosong berbunga biru muda siap utk deliver kepada kastemer...



Kek ini pula ditempah oleh neighbour.. Dalamnya kek carrot walnut.. dengan cream cheese..



Kek Birthday Barbie ini ditempah oleh officemate hubby yg merupakan regular customer kami.. Nampak tak kesilapan besar yang saya lakukan? .. Bayangkanlah kesilapan ini hanya dapat dikesan selepas kek dihantar kepada kastemer... huhu maaf dipinta ya...





Thursday, 10-Jun-2010 09:50 Email | Share | | Bookmark
Kek Kahwin 3tier Buttercream II

W3031
W3032
W3033


Tuesday, 18-May-2010 06:02 Email | Share | | Bookmark
Doorgifts

 
 
 
View all 8 photos...
















Tuesday, 18-May-2010 05:51 Email | Share | | Bookmark
Pinki Week

 
 
 






[<<  <  10  11  12  13  14  15  16  [17]  18  19  20  21  22  23  24  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net